Naar de inhoud Naar de footer
Scholen aan Zee Beroepsonderwijs

Fiber laser snijtechniek in het VMBO

Klantcases
Home » Nieuws » Fiber laser snijtechniek in het VMBO

In de steeds evoluerende wereld van productietechnologieën spelen moderne apparatuur en machines een cruciale rol bij het vormgeven van toekomstige professionals. In lijn met deze visie heeft Trabiss Machines een belangrijke bijdrage geleverd aan Scholen aan Zee Beroepsonderwijs VMBO opleiding door de levering van een geavanceerde compacte fiber laser snijmachine. Deze opwindende toevoeging aan het onderwijslandschap heeft tot doel leerlingen vertrouwd te maken met moderne productietechnieken en hen voor te bereiden op een concurrerende en technologiegedreven arbeidsmarkt.

Ed de Jonge, docent Scholen aan Zee beroepsonderwijs legt uit: “Trabiss Machines is na een grondige selectie een weloverwogen keuze geweest. De passie en vakmanschap is zichtbaar in de machine. Grote successen zijn inmiddels al geboekt na open dagen. De machine wordt breed ingezet en ook worden er trainingen gegeven aan het bedrijfsleven. Na de zeer succesvole plaatsing zijn er inmiddels ook andere machines aangeschaft bij Trabiss Machines waaronder een CO2 laser graveer en snijmachine. Doordat alles geleverd wordt in een behuizing werken we schoon en veilig wat van groot belang is in het onderwijs en met name het VMBO”.

Met de snelle vooruitgang in de productie-industrie is het van cruciaal belang dat het onderwijs zich aanpast aan de veranderende technologische landschappen. Moderne machines, zoals fiber laser snijmachines, zijn essentieel geworden in verschillende sectoren, waaronder automobiel, lucht- en ruimtevaart, en zelfs kunst en design. Scholen aan Zee begrijpt deze behoefte aan praktijkgericht leren en heeft daarom besloten samen te werken met Trabiss Machines om hun leerlingen een voorsprong te geven.

De geleverde fiber laser snijmachine is een opwindende aanvulling op het onderwijsaanbod. Met deze machine kunnen leerlingen diverse metalen nauwkeurig en efficiënt snijden. De machine maakt gebruik van een 1 kW fiber laserbron om zeer precieze sneden te maken, wat resulteert in een schone en gladde afwerking van de gesneden materialen. Dit stelt de leerlingen in staat om complexe ontwerpen te realiseren en hun creativiteit de vrije loop te laten. Tegelijkertijd leren ze de technische aspecten van het bedienen van een geavanceerd apparaat en het begrijpen van de fysica achter lasersnijden.

De impact van deze toevoeging aan het leerplan is veelomvattend. Allereerst zullen leerlingen de kans krijgen om praktische vaardigheden te ontwikkelen die direct aansluiten op de behoeften van de industrie. Het vermogen om met moderne machines te werken, zoals de fiber laser snijmachine, vergroot hun inzetbaarheid en maakt hun overgang naar de arbeidsmarkt naadlozer. Bovendien zullen de leerlingen ook leren over ontwerp, precisie en technische probleemoplossing, wat hun algemene begrip van productieprocessen zal verrijken.

Naast de praktische voordelen biedt deze investering ook een inspirerende educatieve ervaring voor de leerlingen. Het leren door te doen is een krachtig concept dat niet alleen kennis overbrengt, maar ook zelfvertrouwen en een gevoel van prestatie stimuleert. De leerlingen zullen zich uitgedaagd voelen om creatieve ontwerpen te bedenken die ze kunnen realiseren met behulp van de snijmachine. Dit zal hun interesse in technologie en innovatie versterken en hen mogelijk zelfs aanmoedigen om een loopbaan na te streven in technische of productiegerelateerde velden.

De samenwerking tussen Trabiss Machines en Scholen aan Zee Beroepsonderwijs VMBO opleiding illustreert een vooruitstrevende aanpak van onderwijs. Het benadrukt het belang van praktische en technologisch relevante leerervaringen om de volgende generatie professionals voor te bereiden. Met de introductie van de fiber laser snijmachine worden leerlingen uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe mogelijkheden te verkennen die moderne productietechnieken te bieden hebben.

Kortom, de levering van de fiber laser snijmachine door Trabiss Machines aan Scholen aan Zee Beroepsonderwijs VMBO opleiding markeert een positieve stap in de richting van praktijkgericht onderwijs. Dit initiatief zal niet alleen de technologische vaardigheden van de leerlingen vergroten, maar ook hun vertrouwen versterken en hen inspireren om de wereld van moderne productietechnieken te verkennen. Met deze samenwerking legt de school de basis voor de toekomstige successen van haar leerlingen in een steeds veranderende en competitieve wereldwijde arbeidsmarkt.