Naar de inhoud Naar de footer
TBH GmbH

Luchtfiltratiesystemen

Home » Machines » Luchtfiltratiesystemen

Alle bedrijven, zowel groot als klein, hebben de wettelijke verplichting om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor hun personeel. Een cruciaal aspect van veiligheid op de werkvloer is het handhaven van een stof- en rookvrije omgeving door het verwijderen van vaste deeltjes (fijnstof), vloeistofdruppels (aerosolen of nevels) en dampen of gassen (rook). Dit is van het grootste belang, omdat de gezondheidsgevolgen voor werknemers die in een gevaarlijke omgeving werken, aanzienlijk en permanent kunnen zijn.

Schokkend genoeg zijn ongeveer 13.000 sterfgevallen per jaar te wijten aan beroepsziekten van de luchtwegen, waarvan ongeveer tweederde wordt veroorzaakt door asbestgerelateerde ziekten of chronische obstructieve longziekte (COPD). Beroepsmatige luchtwegaandoeningen omvatten ook asbestose, silicose, COPD, astma, emfyseem en longkanker. Onze luchtfiltratiesystemen van Donaldson Torit en TBH GmbH zijn elk geschikt voor specifieke machines, afhankelijk van hun toepassing en formaat.

TBH GmbH

TBH GmbH

Geschikt voor de machines:

Als dealer van gespecialiseerde luchtfiltratieoplossingen van TBH GmbH uit Duitsland kunnen wij u adviseren en voorzien van een geschikte oplossing voor uw lasermachine. De meest gebruikte luchtfiltratie units zijn de BF, TFS en LN serie afzuigingen.

De Basic Filtration, of kortweg BF-serie, bevat als compact basismodel alle essentiële functies van een filter- en afzuigsysteem. De systemen van de BF-serie kunnen worden uitgerust met verschillende motorconcepten en filters. Het modulaire ontwerp van TBH met talloze voordelen wordt hier toegepast. De onderdruksensor bewaakt het verzadigingsfilter en geeft aan wanneer het filter moet worden vervangen. Alle systemen van de BF-serie hebben een bijzonder energiebesparende ventilator, hoge onderdruk en krachtige regelelektronica.

Het TFS-systeem wordt gebruikt voor lasergraveren, lasersnijden, lasermarkeren en andere toepassingen met gemiddeld of hoog stofgehalte. In het geïntegreerde SafeLine-filter kunnen zware deeltjes naar de bodem zakken zonder het filteroppervlak te vervuilen, wat resulteert in een vergroting van het filteroppervlak en een optimale doorstroming van de filterpakketten. Het SafeLine-filter is voorzien van een behuizing die tijdens een vervanging kan worden gesloten, wat leidt tot minimale vervuiling. De gedifferentieerde bewaking tussen de SafeLine- en roetfilters vereenvoudigt het onderhoudsplanning.

Donaldson Torit

Donaldson Torit

Geschikt voor de machines:

Bij lasermachines is een industriële luchtfiltratie een absolute must. Daarom leveren wij bij voorkeur de luchtfiltratie units van Donaldson Torit (USA). Deze luchtafzuigingen hebben zich al vele jaren bewezen in de industrie en staan bekend om hun duurzaamheid en uitstekende filtratiecapaciteit. Onze samenwerking met de experts van Donaldson Torit stelt ons in staat om u te voorzien van een passende oplossing voor uw specifieke lasermachine.

Voor lasermachines van dit formaat is de minimale luchtfiltratie van Donaldson Torit een DFPRE 4 (minimaal benodigd). De DFPRE-serie bevat de nieuwste technologische oplossingen van Donaldson, waaronder een verbeterd ontwerp voor neerwaartse luchtstroom, een triagonale filtervorm en toonaangevende filtratiemedia die zijn ontworpen om de filtratieprestaties te maximaliseren.

Het unieke ontwerp van de DFPRE-serie zorgt voor meer filtermedia plaatsen aan de onderkant van de cartridge, waardoor het stof dat zich daar verzamelt effectief wordt gereinigd met een reinigingspuls. Dit resulteert in superieure prestaties en klantvoordelen, zoals een langere levensduur van de cartridge, lager energieverbruik, minder onderhoud en uitvaltijd, en minder frequente filtervervangingen.

De DFPRE-serie biedt een nominale luchtstroomcapaciteit tussen 2.000 en 15.000 m3/uur. Als u nog geen luchtfiltratiesysteem heeft voor uw lasermachine, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies en oplossingen.

Als u nog geen luchtfiltratiesysteem heeft voor uw lasermachine, kunt u snel en eenvoudig contact met ons opnemen om meer informatie te krijgen en/of een offerte aan te vragen. Wij streven ernaar om samen met u de veiligheid en gezondheid van uw werkomgeving te verbeteren door middel van geavanceerde luchtfiltratie technologieën. Ons team staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het vinden van de optimale oplossing die aan uw behoeften voldoet.

Persoonlijk advies nodig?

Ons deskundige team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van professioneel advies op maat. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste machine, het optimaliseren van uw lasermachine of het regelen van een serviceafspraak, wij helpen u graag verder.