Naar de inhoud Naar de footer

Fiber laser markeermachine

Home » Machines » Fiber laser markeermachine

De Fiber Laser Markeermachine biedt geavanceerde mogelijkheden voor het markeren en graveren van metalen (direct). Met duurzaamheid, onderhoudsvrije werking en laag stroomverbruik, is deze machine een betrouwbare keuze.

De kleine voetprint zorgt ervoor dat de unit overal kan worden geplaatst. Van kleine onderdelen tot grotere objecten, de veelzijdige Fiber Laser Markeermachine TI-FML-serie kan aan verschillende behoeften voldoen. De mogelijkheid om productcodes zoals streepjescode, QR-code of serienummers aan te brengen, maakt deze machine populair in diverse sectoren. De machines hebben een gemiddelde levensduur van 50.000 uur, waardoor ze betrouwbaar en duurzaam zijn voor langdurig gebruik in uw productieprocessen.

TI-FML-20

De Fiber Laser Markeermachine TI-FML-20 is ideaal voor oppervlakte-markering op materialen zoals staal, messing, geanodiseerd aluminium en RVS. Het biedt ook mogelijkheden voor graveren, hoewel met een capaciteitslimiet. Voor diepe graveringen is dit model minder geschikt. Deze 20W machine is een kostenefficiënte keuze voor eenvoudige markeringen en graveren van dunne materialen.

TI-FML-30

Met een 30W piekvermogen biedt de TI-FML-30 meer mogelijkheden dan het vorige model. Het presteert beter bij graveren en kan zelfs goud en zilver snijden. Hoewel het iets meer tijd vergt, levert de 30W-machine betere prestaties en is het de meest populaire keuze vanwege de veelzijdigheid en prijs-kwaliteitverhouding.

TI-FML-50

De TI-FML-50, met 50W vermogen, is een geüpgradede versie van het vorige model. Deze machine biedt hogere efficiëntie bij graveren en snijden van materialen. Het kan bijna de helft van de tijd kosten om dezelfde materialen te graveren of te snijden in vergelijking met de 30W-machine. Voor gebruikers die op zoek zijn naar hogere prestaties en efficiëntie, is de 50W een uitstekende keuze.

TI-FML-100 

De Fiber Laser Markeermachine TI-FML-100 is de zwaarste uitvoering en biedt een vermogen van 100W. Deze machine is ideaal voor diepe graveringen en snijden van materialen. Bovendien maakt het hoge vermogen zeer snelle markeringen en gravures mogelijk, waardoor het geschikt is voor markeren “on the fly” in productielijnen. Met deze machine kunnen producten worden voorzien van codes, zoals streepjescodes, QR-codes en serienummers, met maximale efficiëntie.

Onze Fiber Laser Markeermachines worden veel gebruikt in diverse industrieën, zoals de medische sector, autofabrikanten, vliegtuigindustrie, apparatenbouw, audiofabrikanten, reclamebedrijven, gift shops en graveerbedrijven. Of u nu behoefte heeft aan eenvoudige markeringen of complexe graveringen, wij hebben de juiste machine voor uw specifieke toepassingen en wensen.

TI-FML-20 TI-FML-30 TI-FML-50 TI-FML-100
Fiber Laserbron 20 Watt 30 Watt 50 Watt 100 Watt
Galvanometric scanning kop
Professioneel controller systeem
Focus lens
Nederlandse computer Ja (fanless, SSD) Ja (fanless, SSD) Ja (fanless, SSD) Ja (fanless, SSD)
Veilige behuizing
Markeer software
Autofocus
Geïmporteerde servomotoren en drives Ja (uit Japan) Ja (uit Japan) Ja (uit Japan) Ja (uit Japan)
Training Inclusief Inclusief Inclusief Inclusief
Red dot pointer
Garantie 2 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar
TI-FML-20 TI-FML-30 TI-FML-50 TI-FML-100
Mechanisch
Werkbereik Laser 110×110, 150×150, 175×175, 200×200, 250×250 mm 110×110, 150×150, 175×175, 200×200, 250×250 mm 110×110, 150×150, 175×175, 200×200, 250×250 mm 110×110, 150×150, 175×175, 200×200, 250×250 mm
Werktafel 305×305 mm 305×305 mm 305×305 mm 305×305 mm
Externe Afmetingen 350 (b) x 800 (d) x 800 (h) mm 350 (b) x 800 (d) x 800 (h) mm 350 (b) x 800 (d) x 800 (h) mm 350 (b) x 800 (d) x 800 (h) mm
Gewicht 50 kg 50 kg 60 kg 70 kg
Maximale Hoogte Object (Lens 110) 350 mm (Lens 110) 350 mm (Lens 110) 350 mm (Lens 110) 350 mm
Elektrisch
Laserbron Q-switched Pulsed Fiber Laser Q-switched Pulsed Fiber Laser Q-switched Pulsed Fiber Laser Q-switched Pulsed Fiber Laser
Golflengte 1064 nm 1064 nm 1064 nm 1064 nm
Optische Fiber Kabel 2 meter 2 meter 2 meter 2 meter
Vermogen Laser 20 Watt 30 Watt 50 Watt 100 Watt
Positionering Geïntegreerde Red Dot Laser Geïntegreerde Red Dot Laser Geïntegreerde Red Dot Laser Geïntegreerde Red Dot Laser
Koeling Lucht Gekoeld Lucht Gekoeld Lucht Gekoeld Lucht Gekoeld
Hoogte Verstelling Galvo Kop Elektrisch Elektrisch Elektrisch Elektrisch

Lenzen

Er zijn verschillende lenzen verkrijgbaar. Hiermee kunt u uw werkbereik vergroten of verkleinen. Deze zijn uitwisselbaar voor uw machine Beschikbare afmetingen (werkbereik):

  • 110 x 110 mm
  • 150 x 150 mm
  • 175 x 175 mm
  • 200 x 200 mm
  • 250 x 250 mm *

* Een groter markeer oppervlakte geeft een minder grote nauwkeurigheid. Geadviseerd wordt om dit zo klein mogelijk te houden wanneer gebruik wordt gemaakt van een galvanometric scanning head.

Aluminium
Aluminium is een van de meest voorkomende materialen en wordt gebruikt in veel industrieën. Meestal, met een lichtere markeringsintensiteit, zal aluminium wit worden. Het ziet er goed uit wanneer het aluminium is geanodiseerd. Intensere laserinstellingen zorgen voor een donkergrijze of houtskoolkleur op bijvoorbeeld gegoten aluminium.

Messing en koper
Messing en koper hebben een hoge thermische geleidbaarheid en thermische overdrachtseigenschappen en worden vaak gebruikt voor bedrading en printplaten. Hun thermische eigenschappen zijn ideaal voor lasermarkersystemen omdat de warmte snel wordt afgevoerd. Dit vermindert de impact die de laser kan hebben op de structurele integriteit van het materiaal.

Wolfraam en carbide
Wolfraam en Carbide zijn twee van de hardste metalen op aarde en worden veel gebruikt in gereedschaps- en snijtoepassingen. Een ander populair segment voor deze metalen zijn trouwringen.

Chrome
Chrome-beplating biedt een stijlvolle en verfijnde afwerking en vereist meestal een minimale laserintensiteit om de beplating te verwijderen of erdoor te komen. Er moet voor worden gezorgd dat de markering alleen op het oppervlak plaatsvindt, zonder dat dit van invloed is op de chrome laag.

Gecoat en gelakt metaal
Er zijn vele soorten coatings die worden gebruikt om metalen te verharden of te beschermen tegen corrosieve elementen. Sommige coatings, zoals poedercoating, zijn dikker en vereisen intensere laserinstellingen om volledig te verwijderen. Andere coatings, zoals zwart oxide, zijn dun en bedoeld om alleen het oppervlak te beschermen. Deze zijn veel gemakkelijker te markeren en zullen zorgen voor een groter contrast.

Glasvezel & koolstofvezel
Vezel-gebaseerde materialen zoals glasvezel kunnen met beperkingen worden gemarkeert. Omdat ze uit individuele vezels bestaan, kan de structurele integriteit door de laser worden beschadigd, wat resulteert in een wazige markering.

Nikkel
Nikkel wordt vaak gebruikt als plating. De beplating wordt vaak gebruikt voor de bescherming van onderdelen tegen corrosieve elementen. Er moet voor worden gezorgd dat het niet wordt doorboord of beschadigd, waardoor het onderliggende metalen oppervlak bloot komt te liggen.

Kunststoffen en polymeren
Kunststoffen en polymeren zijn veruit de meest uitgebreide en variabele materialen die kunnen worden gemarkeerd met lasers. Er zijn zoveel verschillende chemische samenstellingen dat je ze niet gemakkelijk kunt categoriseren. We raden aan om de markering te testen om de beste resultaten te garanderen. Een goed voorbeeld van materiaalvariabiliteit is delrin (POM of Acetal). Zwarte delrin is gemakkelijk te markeren en zorgt voor een sterk wit contrast met het zwarte plastic. Natuurlijk/wit Delrin kan niet worden gemarkeerd. De meest voorkomende techniek bij het markeren van plastic en polymeer is kleurverandering.

Rubber
Rubber is een ideaal materiaal voor graveren omdat het zacht en zeer absorberend is. Lasermarkeerrubber biedt echter geen contrast.

Zilver en goud
Edelmetalen zoals zilver en goud zijn erg zacht. Zilver is een lastig materiaal om te markeren omdat het gemakkelijk oxideert en aantast. Goud kan heel gemakkelijk gemarkeert worden en heeft weinig kracht nodig om een goed, contrasterende markering te krijgen.

Roestvrij staal
Naast aluminium is roestvrij staal het meest gemarkeerde metaal. Het wordt in vrijwel elke industrie gebruikt. Er zijn verschillende soorten roestvrij staal, elk met verschillende koolstofgehaltes, hardheid en afwerkingen. De geometrie en grootte van de onderdelen variëren ook sterk, maar ze maken allemaal een verscheidenheid aan markeertechnieken mogelijk.

Titanium
Deze lichtgewicht superlegering wordt zwaar gebruikt in medische en lucht- en ruimtevaarttoepassingen vanwege zijn sterkte, duurzaamheid en beperkte massa. Industrieën die dit materiaal gebruiken, dragen zware aansprakelijkheid en moeten ervoor zorgen dat de markering die wordt uitgevoerd veilig en niet-schadelijk is. Lucht- en ruimtevaarttoepassingen vereisen zware vermoeiingstests om ervoor te zorgen dat het titaniumgedeelte geen structurele schade opgaat door middel van Heat Affected Zones (HAZ). Niet alle lasers zijn in staat om dergelijke markeringen uit te voeren. Voor de medische industrie worden de meeste titanium onderdelen daadwerkelijk permanent in het menselijk lichaam geplaatst, of voor chirurgisch gereedschap dat in het menselijk lichaam zal worden gebruikt. Daarom moeten markeringen steriel en duurzaam zijn. Ook moeten deze gemarkeerde onderdelen of gereedschappen worden goedgekeurd door de FDA om ervoor te zorgen dat ze echt inert en veilig zijn voor het beoogde gebruik.

Bij ons staat veiligheid voorop, en we begrijpen hoe essentieel het is om een gezonde werkomgeving te waarborgen voor uw personeel. Bescherm hen tegen schadelijke stoffen en minimaliseer de risico’s van beroepsmatige luchtwegaandoeningen. Onze gespecialiseerde luchtfiltratie-oplossingen van TBH GmbH bieden de perfecte oplossing voor uw CO2 lasermachine. Ontdek meer informatie over onze luchtfiltratie-opties en neem vandaag nog contact met ons op voor een veiligere werkomgeving!

Persoonlijk advies nodig?

Ons deskundige team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van professioneel advies op maat. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste machine, het optimaliseren van uw lasermachine of het regelen van een serviceafspraak, wij helpen u graag verder.